Vi har tagit fram ACD³ baserat på våra erfarenheter ifrån produktutvecklingsprojekt inom industri och akademi, och ACD³ skapades för att motverka de problem och svårigheter som vi själva har upplevt. Att vi är verksamma både inom industrin och akademin har gett oss bra möjlighet att kombinera teori och praktik i skapandet av ramverket. ACD³ bygger på vedertagna teorier och processer inom design, produktutveckling och human factors, men kombinerar ihop dem på ett samstämmigt sätt för att bättre stödja utvecklingsarbetet.
Vill ni veta mer om ACD³, kontanta oss gärna! Vi kan till exempel erbjuda introduktionstillfällen och kurser för ACD³.
Lars-Ola har sedan 2002 arbetat som forskare och lärare på Chalmers inom Ergonomi och Human Factors med fokus på processer och metoder för att utforma och utvärdera produkter och tekniska system. Lars-Ola har i forskningen samarbetat med många olika branscher och företag, främst inom medicinsk teknik, fordon och processindustri.
lars-ola.bligard@acd3.seEva har sedan 2005 arbetet för Vattenfall med att utforma kontrollrum från ett Human Factorsperspektiv, mestadels inom kärnkraft. Hon är också sedan 2012 doktorand i människa-maskinsystem på Chalmers tekniska högskola; hennes forskning handlar om metoder för att utvärdera kontrollrumsfunktionen med avseende på säker drift.
eva.simonsen@acd3.se